Loading...

Vánoční dekorace 2023 aneb pusťte Vánoce k sobě domů

29.10.2023 00:00

Vánoční dekorace

Nejen vůně pečených perníčků a svařeného vína patří k Vánocům. Jejich neodmyslitelnou součástí jsou také vánoční dekorace, které by v každém domově měly připomínat, jak krásný je čas vánoční. Co vše může udělat váš domov na Vánoce útulnějším a jaké jsou trendy tohoto roku? S těmito dekoracemi budete in.

Adventní čas jako čekání na světlo

Výzdoba domácností by měla začít krátce před adventem nebo z jeho počátku, abyste si dekorací náležitě užili. Jelikož ubývá denního světla, neodmyslitelnou součástí originální výzdoby jsou interiérová světélka. Ta z každého domova vytvoří útulný prostor. Mnohdy stačí právě tato levná dekorace, aby se místnost proměnila ve vánoční oázu. V žádné domácnosti by neměly chybět svíčky, svícny nebo například lucernička. Ty jsou a budou vždy trendy. Zde již záleží na vkusu každého z vás.

Velmi pěkně vypadají zahrada či balkon vyzdobené exteriérovými světélky. Těmi ani o Vánocích 2021/2022 neuděláte chybu. Naopak. Nejen, že prosvětlí tmavý prostor, ale vy se tak navíc podělíte o krásu vánočních dekorací s ostatními. Největší radost světélky uděláte především dětem a navíc budete in. Už také máte ty své?

Vánoční dekorace na oknech

Sněhové vločky, hvězdy či zasněžené vesničky na oknech vytvořené sněhem ve spreji vytvářejí pravý zimní efekt. Fantazii se ale meze nekladou. Vytvořit můžete jakékoliv vzory či postavy, které jsou velmi trendy. Na výběr máte i z nalepovacích dekorací do oken. Pakliže vám i přesto bude připadat, že okno je poněkud prázdné, nabízí se jej dozdobit kupříkladu nějakou postavičkou, girlandou, závěsnou dekorací nebo například vánoční hvězdou na okenním parapetu.

Zdobení stromečku

Za dob našich předků se vánoční stromečky zdobily sušeným ovoce, skořápky od vlašských ořechů a jinými produkty, které jim dala příroda. I nyní se stromky v mnoha rodinách zdobí opět tradičními ozdobami. Velkou oblibu si v posledních letech získaly zejména dřevěné ozdoby, které nás propojují s přírodou a jsou opravdu originální. Ty jsou hitem zejména Vánoc 2021/2022. Vyrábějí se v různých provedeních, barvách, velikostech a motivech, takže si každý přijde na to své. Trendy jdou kupříkladu sáňky, lyže, rukavičky a sovičky. Hledáte ty pravé pro vás?

Nejprodávanější z kategorie: Vánoční ozdoby



Na oblíbenosti rozhodně neztrácí ani klasické vánoční koule nebo skleněné ozdoby, které stromeček ještě více rozzáří. To vše můžete doplnit o pěkný řetěz, který dodá stromečku šmrnc. Na úplném vrcholku by měla být umístěna špice, to proto, aby vás Ježíšek našel. A jakýpak by to byl stromeček, kdyby na něm chyběla rolnička? Mějte na paměti, že celý stromeček by měl být sladěn do maximálně tří barev, které by se neměly tříštit. Velmi dobře vypadají kombinace zlaté a červené (teplejší efekt) či stříbrné a modré (studenější efekt).

TIP: pod stromečkem se krásně vyjímá buď betlém, postavička, nebo vánoční scéna.

Nejprodávanější z kategorie: Vánoční scenérie

Vůně času vánočního

Také rádi cítíte ve vzduchu vůni jehličí, skořice, vanilky či cukroví? Takové vonné jehlánky s vánočním aroma nebo „františek“ vás ihned vtáhnou do atmosféry tohoto bohulibého času. Jako další možnost se nabízí purpura, která je v domácnostech též velmi oblíbená a ani o Vánocích 2021/2022 by měla být součástí vaší vánoční výbavy. Tu doporučujeme dát na rozpálený uhlík do vykuřovací misky s pískem. Její vůně se tak rozvine po celé domácnosti.

Vánoční věnce

V žádné domácnosti ani na pracovišti by neměl chybět adventní věnec, avšak velmi působivé je také ozdobit kupříkladu vchodové dveře vánočním věncem. Tato originální dekorace vypadá velmi pěkně a zcela neodmyslitelně patří k Vánocům, takže vždy budete in. Dozdobit si jím můžete také stůl či kupříkladu skříň nebo okna. Hledáte ten pravý pro vás?

Nejprodávanější z kategorie: Vánoční věnce

Ke stromečku i na večírek...

Ať již jste se sešli s kolegy na vánočním večírku nebo s rodinou u stromečku, můžete oslavit tento příjemný čas ve veselém a originálním duchu, kupříkladu vtipným kloboučkem, čelenkou nebo třeba vánoční čepicí na hlavě. Buďte in a trendy. Vánoce jsou přece časem veselí a radovánek, tak se veselte a radujte.

Věříme, že Vánoce 2023 prožijete v klidu, míru a ve společnosti těch, které milujete. Náramně
si je užijte a dopřejte si zasloužený odpočinek.

Přejeme vám šťastné a veselé Vánoce.

TIP: přečtěte si více o významu slova Vánoce.

Tým JohnKing.cz