Loading...

Jak opravit prasklé sklo snadno a rychle

25.02.2022 11:00

Jak opravit rozbité sklo?

Stále se obáváte poškrábaného čelního skla a poškozených skleněných dveří? Už se nemusíte bát, protože tato sada řeší všechny vaše starosti! Sada pro opravu čelního skla pro kutily je navržena tak, aby vyplňovala vzduchovou dutinu z štěpeného a prasklého čelního skla silně pronikavým lepidlem, které spojí volné sklo a zabrání šíření poškození.

Napsali o nás na Autodesire - magazín ze světa automobilů a techniky.

Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, proveďte opravu brzy poté, co dojde k poškození. Čelní sklo by mělo být zastíněno před přímým slunečním světlem, dokud není celá oprava dokončena. odřízněte pouze utěsněnou špičku na tenkém konci láhve s opravnou pryskyřicí. Úspěšné opravy je dosaženo, pokud opravná pryskyřice zcela pronikla do trhliny a trhlina "zmizela. Pracujte pomalu a opatrně, nenechávejte vzduchové kapsy a ujistěte se, že trhlina není znečištěna a neobsahuje vodu.

Proces opravy nemusí být úspěšný, pokud:

  • Trhlina je přes 12 palců (30 cm) na délku
  • Trhlina sahá na okraj čelního skla na dvou místech
  • Trhlina není ve vnější vrstvě skla

Nejprodávanější z kategorie: Auto-moto

INSTRUKCE PRO ZADĚLÁNÍ PRASKLINY

Krok 1

Opravnou pryskyřici nanášejte velmi pomalu přímo na trhlinu. Začněte od jednoho konce trhliny a aplikujte opravnou pryskyřici pouze tak rychle, jak trhlina mizí (asi 3 sekundy centimetr). Podívejte se na trhlinu z úhlu 45 stupňů, abyste viděli vyplnění stínované nebo tmavé oblasti opravnou pryskyřicí. Buďte trpěliví a nechte pryskyřici vstřebat se do trhliny. Po 5 až 10 minutách zůstávají vzduchové kapsy v trhlině, aplikujte malé množství tlaku zevnitř čelního skla na obě strany a střed trhliny. To vytlačí vzduch z trhliny. Tlak by měl být aplikován opatrně a střídmě, nadměrný tlak prodlouží trhlinu. Podívejte se pod úhlem 45 stupňů, abyste zjistili, zda jsou některé části trhliny stále viditelné. Opakujte podle potřeby, dávejte více opravné pryskyřice a jemně vyvíjejte tlak zezadu, dokud nejsou vidět žádné tmavé oblasti.

Krok 2

Poté, co byl odstraněn veškerý vzduch, opravnou pryskyřici znovu naneste na délku praskliny a položte na zakryté oblasti průhledné proužky. Pod proužky nesmí být žádné vzduchové bubliny. Při nanášení vytvrzovacích proužků není nutný žádný tlak, proužky opatrně položte na sklo. Po dokončení celého postupu postavte auto (čelní sklo) na přímé sluneční světlo nebo použijte ultrafialové světlo. Nechte opravnou pryskyřici úplně vytvrdnout (asi 5 až 10 minut). Při odstraňování proužků musí být opravná pryskyřice vysušena. Seškrábněte opravnou pryskyřici žiletkou. Držte žiletku v úhlu 90 stupňů, aby nebylo sklo poškrábáno.

  • Naneste proužky
  • Přesuňte čelní sklo na přímé sluneční světlo
  • Počkejte
  • Seškrábněte přebytečnou pryskyřici

INSTURKCE PRO ZADĚLÁNÍ TRHLIN: BÍČÍ OKO, PAVUČINY, HVĚZDY ATD.

Krok 1

Volné skleněné úlomky odstraňte oškrábáním žiletkou. Připevněte základnu aplikátoru k čelnímu sklu. Ujistěte se, že prstenec je vystředěn nad prasklinou. Nezakrývejte žádné trhliny přísavkami. Poznámka: Nohy přísavek jsou nastavitelné.

  • Očistěte oblast suchým ručníkem
  • Středový kroužek nad bodem praskliny

Krok 2

Našroubujte pryskyřičnou komoru do středového kroužku. Zašroubujte pryžovou hubici na čelní sklo úplně, ale jemně, pryžovou komorou (narážející ve směru hodinových ručiček). Přílišný tlak ovlivní tok opravné pryskyřice a účinnost opravy.

  • Komorovou pryskyřici zašroubujte do středového kroužku, dokud se nedotkne bodu praskliny

Krok 3

Do pryskyřičné komory vtlačte 3–6 kapek opravné pryskyřice (v závislosti na rozsahu poškození). Pokud pryskyřice vytéká ze dna pryskyřičné komory, jemně otočte pryskyřičnou komoru ve směru hodinových ručiček, jen tak, aby nedošlo k úniku.

  • Vytlačte pryskyřici do pryskyřičné komory

Krok 4

Zašroubujte ovladač tlaku (ve směru hodinových ručiček) do pryskyřičné komory, aby se pryskyřice dostala do poškozeného skla. Utáhněte, dokud nebude ovladač tlaku téměř úplně zašroubován. Zkontrolujte zevnitř automobilu, aby se ujistil, že gumová ústa se otevřela dokořán. Nechte opravnou pryskyřici absorbovat do přestávky (4-6 minut v závislosti na rozsahu poškození). Pokud opravná pryskyřice nedosáhla všech míst poškození, můžete na vnitřní sklo čelního skla působit teplem vzduchovou pistolí nebo vysoušečem vlasů (není součástí balení).

  • Zašroubujte tlakový ovladač do pryskyřičné komory

Krok 5

Odšroubujte a vyjměte ovladač tlaku z pryskyřičné komory, abyste uvolnili veškerý vzduch zachycený v komoře. Znovu vložte tlakový ovladač a znovu zašroubujte, aby se během přestávky vytlačil veškerý vzduch. Chcete-li zjistit, zda byla opravná pryskyřice absorbována do praskliny, podívejte se na sklo pod úhlem 45 stupňů. Ujistěte se, že v prasklinách nezůstávají žádné vzduchové bubliny v případě třísek nebo býčích očí, prozkoumejte sklo přímo zezadu poškozenou oblast. Stále poškozené oblasti se zobrazí jako tmavé (zelené nebo černé). Pokud je stále viditelné nějaké poškození, opakujte kroky 4 a 5, než dosáhnete uspokojivých výsledků. Ujistěte se, že v pryskyřičné komoře zbývá dost opravné pryskyřice.

Krok 6

Po odstranění vzduchu otočte pryskyřičnou komoru a ovladač tlaku společně o půl otáčky doleva (proti směru hodinových ručiček). Vyjměte celé zařízení zvednutím na malých výstupcích na přísavkách. Přebytečnou opravnou pryskyřici z aplikátoru jemně otřete, aby nekape z čelního skla. Kapku opravné pryskyřice přidejte do oblastí, kde je poškození viditelné, a zakryjte vytvrzovacím proužkem pro dokončení doteků. Při aplikaci vytvrzovacích proužků na opravu není nutný žádný tlak, proužky opatrně položte na sklo.

  • Vyjměte zařízení
  • Opravte
  • Naneste vytvrzovací proužky

Krok 7

Po dokončení celého postupu nasaďte auto (čelní sklo) na přímé sluneční světlo nebo použijte ultrafialové světlo. Nechte opravnou pryskyřici zcela vytvrdit (asi 5 až 10 minut), poté odstraňte ošetřovací proužky. Opravná pryskyřice musí být před drcením ostříhané přebytečné pryskyřice ostří žiletky dridlová. Při stírání dosáhnete nejlepších výsledků při holení žiletkou pod úhlem 90 °. Seškrábejte, dokud ztvrdlá pryskyřice nevyjde z bílých vloček. Pokud v místě nárazu zůstává chyba. Naneste malou kapku opravné pryskyřice přímo na čip. Zakryjte oblast vytvrzovací výztuží a seškrábněte horní část proužku žiletkou, abyste vytlačili pryskyřici z čipu. Opravnou pryskyřici byste tak měli nechat pouze ve zbývající vadě. Po vytvrzení pečlivě oškrábejte vytvrzenou opravnou pryskyřici ze všech oblastí kromě bodu nárazu.

  • Přesuňte čelní sklo na přímé sluneční světlo
  • Počkejte
  • Seškrábněte přebytečnou pryskyřici

Koupit sadu na opravu prasklin ve skle